Tattoo Smerte

Hvis du er blevet tatoveret før så ved du der findes tattoo smerte. Hvis du leder efter din første tatovering og tænker: gør det ondt at blive tatoveret? – så er svaret ja! Der er smerte involveret i en tatovering. Det er dog meget forskelligt hvordan folk opfatter denne smerte, da den afhænger af den enkelte person. På denne side kan du læse mere om tattoo smerte.

Hvor ondt gør det at få en tatovering?

Gør det ondt at få lavet en tatovering er der mange der spørger inden de får lavet deres første tattoo. Det korte svar er ja – tatoveringer gør ondt at få lavet. Placeringen på kroppen afgør hvor det gør mest ondt. Vi gør opmærksom på at tattoo-priser.dk følger den danske lovgivning – tatoveringer på halsen, nakken, i ansigtet og på hænderne er ulovlige og vi opfordrer dig til ikke at få lavet tattoos på de områder på kroppen.

Vi har lavet en oversigt over de mest smertefulde og mindst smertefulde steder på kroppen at blive tatoveret:

Hvor gør det mest ondt af blive tatoveret?

Folk oplever typisk tattoo smerte forskelligt. Det kommer an på den enkelte persons smertetærskel og følsomheden på kroppen. Der er dog enighed om hvor det gør mest ondt at blive tatoveret. Så vær forberedt på smerte hvis du har tanker om at blive tatoveret på følgende områder:

 • Solar Plexus: Tatoveringer på solar plexus er et af de mest smertefulde steder du kan få en tattoo.
 • Armhule: Tatoveringer i armhulen er også regnet for at være et af de mest smertefulde områder på kroppen.
 • Knæhasen: Det er et særdeles smertefuldt område.
 • Bag på ribbene: Dette område gør også meget ondt.
 • Lænden: Dette område føles endeløs når tatoveringen bliver udført.
 • Fødder: Tattoos på foden, eller fødderne, er også være meget smertefulde.
 • Bryst: Brystet regnes også for at være et af de mest smertefulde placeringer på kroppen til en tattoo – dog i lidt mindre grad end Solar Plexus, armhulen og fødderne.
 • Ankelen: Dette område giver også en god portion smerte at blive tatoveret på.

Hvor gør det mindst ondt at blive tatoveret?

Nu har du fået et overblik over de mest smertefulde steder på kroppen at få en tattoo, og så kan det være du tænker hvor er det så mindst smertefuldt? Der er nemlig også en række områder på kroppen som ikke gør så ondt igen. Dette kan være interessant for dig som står og overvejer at få din første tatovering. Husk på at en tatovering aldrig vil være smertefri, men følgende områder regnes som de mindst smertefulde:

 • Underarmen: Underarmen er for mange det mindst smertefulde område på kroppen at få en tatovering. Hvis smerte er en faktor i din overvejelse om din første tattoo, er dette et fint sted at overveje at starte med. Dette gælder både inder- og ydersiden af underarmene.
 • Overarmen: Ydersiden af overarmen er endnu et sted som ikke er så smertefuldt at få en tatovering på.
 • Skinnebenet: Dette er også et forholdsvis blidt område – det kan dog mærkes.

 

 

Hvor er der almindelig mængde smerte ved en tatovering?

Der er også en række områder som befinder sig et sted i mellem de mest og mindst smertefulde områder at blive tatoveret. Igen er det individuelt hvordan du mærker smerten. Tattoo smerte i følgende områder regnes for at være smertefulde, men ikke i en overvældende grad:

 • Ryggen: Et meget almindeligt sted at blive tatoveret – dog er rygtatoveringer også smertefulde.
 • Skulderen: Også et område på kroppen som mangler vælger at tatovere. Smerte inkluderet.
 • Balder: En tatovering på balden er ikke det værste sted rent smertemæssigt, men vær forberedt på en vis smerte.
 • Tatovering på låret: Både tatoveringer på for- og baglåret er smertefulde at få.

 

 

 

 

 

 

Oversigt over smerter ved tatovering:

Miljø- og fødevarestyrelsen og sundhed-ældreministeriet har udviklet en oversigt over de mest smertefulde steder på kroppen. Du kan besøge siden her: http://thinkbeforeyouink.dk/smertebarometret.html

Hjemmesiden giver også et godt overblik over hygiejnen ved tatoveringer. Hos tattoo-priser.dk anbefaler vi at du kigger hjemmesiden igennem inden du får lavet en ny tatovering – da siden indeholder vigtig information om tatoveringer.

Klik her hvis du vil læse mere om tattoo priser

Klik her for at se vores oversigt over tatovører