Tattoo regler og lovgivning

Tattoo Regler

Står du og skal have lavet en tatovering er det en god ide at vide lidt om tattoo regler. I Danmark er nogle tatoveringer ulovlige, og tatoveringssteder har sanitære krav. Tatoveringsloven skal følges hvis du vil undgå problemer, og du skal vide det er ulovligt at lade sig tatovere visse steder på kroppen i Danmark.

Hvor gammel skal man være for at få en tatovering?

I Danmark skal man være fyldt 18 år. Så hvis du undrer dig om regler for tatovering under 18 – så skal du ikke lede længere. Du kan først få en tatovering når du er fyldt 18 år.

I tatoveringsloven står følgende:

§10.Det er ikke tilladt at udføre tatovering på en person under 18 år.

Hvis du møder et tatoveringssted som tilbyder at tatovere dig eller en ven som er under 18 år, så fraråder vi dig at tage imod tilbuddet. Det koster en bøde og det er ulovligt. – Hvis vedkommende ikke overholder denne lov, er det ikke til at vide hvad vedkommende heller ikke overholder.

Hvor må man ikke få tatoveringer?

Ulovlige tatoveringer er tatoveringer som laves på visse områder på kroppen. Det er ulovligt at få lavet: tatoveringer på ansigtet; tatoveringer på halsen og tatoveringer på hænderne.

I tatoveringsloven står følgende:

§10. Det er ikke tilladt at udføre tatovering på en person under 18 år.

Stk. 2. Det er endvidere ikke tilladt at udføre tatovering på en person i hoved, på hals og på hænder, jf. dog stk. 3.

Tatoveringsloven

Tatoveringsloven har følgende formål:

§1. Lovens formål er at etablere en obligatorisk registrerings- og tilsynsordning for tatoveringssteder med henblik på at øge sikkerheden og mindske de mulige sundhedsmæssige risici for forbrugerne i forbindelse med tatovering.

 

Hele tatoveringsloven kan ses på følgende link:

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=201811

 

Folketinget har vedtaget tatoveringsloven 31. maj 2018. Loven er trådt i kraft 1. juli 2018.

 

Læs også om:

Tattoo smerte Tattoo priser